אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"א 1482-06

החלטה בתיק ת"א 1482-06

תאריך פרסום : 05/05/2013 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
1482-06
03/07/2012
בפני השופט:
ענת ברון

- נגד -
התובע:
איזק שמואל
עו"ד עוזי שוחט
הנתבע:
1. ART ADVANCED RECOGINITION TECHNOLOGIES INC.
2. ארט- טכנולוגיות זיהוי מתקדמות בע"מ
3. מאיר בורשטיין
4. גבי אילן
5. דן טולקובסקי
6. גדעון טולקובסקי
7. ידין קאופמן
8. ATHENA VENTURE PARTNERS L.P
9. ANGLO AMERICAN VENTURES
10. אינוונטק חברה להשקעות בע"מ

עו"ד זאב מאי
עו"ד דוד פורר

1.         בהחלטה מיום 29/3/12 מיניתי מומחה מטעם בית המשפט בתיק זה, את פרופ' אהרון (רוני) עפר (להלן: " המומחה").

בין היתר נקבע באותה החלטה, כי הצדדים ישאו בשכרו של המומחה - מחצית התובע, ומחצית הנתבעים (למעט נתבעת 10).

משנקב המומחה בשכרו, הודיע התובע כי אין באפשרותו לגייס את מחצית הסכום, אלא סך של 30,000ש"ח (כולל מע"מ) בלבד. משכך, הצעתי לנתבעים לשקול אפשרות של מימון ביניים על ידם - וההצעה נתקבלה על דעתם, כאמור בהודעתם מיום 12/6/12.

כפי שציינו הנתבעים וכפי שהסכים התובע, אין בהסכמת הנתבעים לשאת במימון הביניים משום הכרה מצידם בחבות כלשהי כלפי התובע; והתובע יהא מושתק מלטעון כי בשל מימון הביניים הושפע המומחה או היטה את חוות דעתו לטובת הנתבעים.

אשר להסתייגויותיו של התובע כמפורט בהודעתו מיום 13/6/12 - אין להן מקום. זאת באשר אין בעצם הסכמתם של הנתבעים לשאת במימון הביניים כדי לשלול מהם את הזכות בבוא העת לטעון לגופה של חוות דעת המומחה במידה שימצאו לנכון; זכות הנתונה מטבע הדברים גם לתובע.

2.         כפי שהוסכם, בשלב זה התובע ישלם אפוא 30,000ש"ח (כולל מע"מ) על חשבון חלקו בשכר שבו נקב המומחה, ויתרת הסכום הנדרשת להשלמת חלקו של התובע תמומן במימון ביניים על ידי הנתבעים (למעט נתבעת 10). זאת כמובן בלא לגרוע מחובתם של הנתבעים לשאת בתשלום חלקם שלהם בשכר המומחה. הסכומים ישולמו במישרין למומחה.

ואולם קודם להיכנס המינוי לתוקף ועד ליום 15/7/12, מתבקש המומחה למסור הודעה בכתב לבית המשפט ולב"כ הצדדים שלפיה אינו קשור עם מי מהצדדים, וכי אין מניעה מבחינתו לקבל עליו את התפקיד.

בכפוף לאמור לעיל, החלטתי מיום 29/3/12 בעינה עומדת והמומחה מתבקש ליתן את חוות דעתו בתוך 60 ימים.

במצב דברים זה, הישיבה הקבועה למחר (4/7/12) מבוטלת, ותחתיה התיק נקבע לישיבה במעמד הצדדים ליום 21/10/12 שעה 09:00, שאז יוחלט על אופן המשך ההליכים. כן יובא התיק לפניי לתזכורת פנימית ביום 15/7/12.

המזכירות תמציא החלטתי לב"כ הצדדים ולמומחה פרופ' אהרון (רוני) עפר באמצעות הפקס: ********* .

ניתנה היום,  03 יולי 2012, בהעדר הצדדים וב"כ.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ